Ekspresowa papryka na zimę-lekko pikantna

Kasia
Przetwory
27.07.2016 12:06
Ekspresowa papryka na zimę-lekko pikantna

przepis mam od Jadzi Smolińskiej-uwielbiam jej przepisy i tym razem również się nie zawiodłam-papryka jest pyszna,szybko się robi i jest zupełnie inna niż do tej pory robiłam-jest lekko pikantna-tak jak lubię-polecam wszystkim EKSPRESOWA PAPRYKA NA ZIMĘ - 2 i 1/2 kg papryki różne kolory - 2 duże cebule - 5 papryczek chili czerwonej ZALEWA: - 1 i 1/2 l. wody - 1/2 l. octu 10% - 1 szk. cukru - 3 łyżki soli - 2 łyżeczki gorczycy - 2 łyżeczki ziela angielskiego - 10 listków laurowych Przygotowanie: Zobaczcie krótki film jak zrobić taką paprykę: Papryki oczyścić umyć i pokroić w paski, cebulę w piórka, wszystko wymieszać. Paprykę tę przygotowuje się błyskawicznie, słoiki nie wymagają pasteryzowania a przechowuję się znakomicie .Papryka

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/07/ekspresowa-papryka-na-zime-lekko.html