Sernik jogurtowo-twarogowy na spodzie z płatków zbożowych FIT!

Martyna
Ciasta
18.07.2016 21:24
Sernik jogurtowo-twarogowy na spodzie z płatków zbożowych FIT!

Składniki na masę serową: – 300g twarogu chudego lub półtłustego – 350g jogurtu naturalnego – budyń waniliowy bez cukru (w proszku, bądź 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej) – 3 jajka – ziarenka z laski wanilii – stewia bądź ksylitol (ilość w zależności jak słodkie chcemy) * na koniec można posypać migdałami w płatkach, polać czekoladą Składniki na spód: – 250g twarogu chudego lub półtłustego (jak wolicie) – 12 łyżek mieszanki płatków (dałam trochę płatków owsianych, gryczanych, jęczmiennych i otręby) – 2 jajka – łyżeczka proszku do pieczenia * stewia lub ksylitol (ja odpuściłam) (A wiecie, jak przygotować się na wizytę u dietetyka?) 🙂 Mam nadzieje, że chociaż parę przepisów spodoba się Wam i wykorzystacie je u siebie w domach 🙂 Pierwszy dzień – pierwszy przepis! Moim celem jest publikowanie przepisów mojego pomysłu i nie tylko, w celu zapisania ich nie w zeszyciku z przepisami, ale w sieci by móc dzielić się nimi z innymi. W sumie, robię to głównie dla siebie, nie liczę na popularność, ani na stałych bywalców. Dietetyczny, niskokaloryczny, białkowy – 3 słowa, a wyrażają tak wiele 🙂 Na zdjęciu tortownica o średnicy 21cm. Smakuje pysznie zarówno na zimno jak i na ciepło. Wylewamy na wcześniej upieczony spód, pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Jest ciekawą alternatywą dla zestawu jogurt+twaróg, która delikatnie przewyższa kalorycznością pierwotny zestaw, ale na pewno miło Was zaskoczy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/sernik-jogurtowo-twarogowy/