Zapiekanka z letnich warzyw

Obiad
13.07.2016 9:53
Zapiekanka z letnich warzyw

Spróbujcie i oceńcie sami 🙂 ZAPIEKANKA Z LETNICH WARZYW (przepis na 3-4 porcje): Składniki: 300 g zielonej soczewicy 300 g bobu 300 g zielonej fasolki szparagowej 500 g młodych ziemniaków 120 g wędzonego boczku 1 kulka (ok.125 g) sera mozzarella 5-6 łyżek oleju rzepakowego Wykonanie: Wszystkie warzywa gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie (każde osobno). Mam w głowie tyle pomysłów na dania z użyciem nowalijek, że mam poważne obawy, czy dążę wszystkie wcielić w życie. 🙂 Zapraszam na zapiekankę z letnich warzyw. Zapraszam na energetyczne danie, które dzisiaj narodziło się w mojej kuchni. Nie mogę się nacieszyć tym letnim okresem, kiedy mamy taki dobrobyt świeżych, sezonowych warzyw i owoców. Piekarnik nagrzewamy do 200 C stopni, wkładamy do niego naczynie z zapiekanką i pieczemy 20-25 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wiszniowka.pl/zapiekane-lato-czyli-przepyszna-zapiekanka-z-letnich-warzyw/