Kasza gryczana z sosem pomidorowym

Kulinaria
12.07.2016 11:23
Kasza gryczana z sosem pomidorowym

Składniki na porcję dla 2 osób: • 200 gram kaszy gryczanej palonej • 2 główki czosnku • 1 średnia cebula •200 gram mięsa mielonego • sól • pieprz • mielone nasiona kolendry • 1 puszka pomidorów krojonych Sposób przygotowania: • Kaszę wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy do miękkości • Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, nasionami kolendry oraz drobno pokrojonym czosnkiem. • Cebulę pokroić w drobną kostkę. • Na rozgrzaną patelnie dodać mięso, w połowie jego smażenia dodać pokrojoną wcześniej cebulę. • Gdy całość będzie dobrze przesmażona dodajemy pomidory i chwilę dusimy cały sos. • Należy pamiętać aby sos doprawić przed samym podaniem