Tort śmietanowo- owocowy

Małgorzata
Ciasta
11.07.2016 16:11
Tort śmietanowo- owocowy

Składniki biszkopt 3 szt ( tortownica 21 cm ) 3 x 2 jajka 3 x 1/2 szkl mąki 3 x 1/3 szkl cukru 3 x 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem śmietanowy 330 g śmietany 30 % 1 fix do śmietany 2 łyżki cukru pudru nasączenie 1 cytryna 1,5 szkl wody 1 łyżeczka cukru dodatkowo 1 banan 8 połówek brzoskwiń z puszki kiwi cukrowe groszki 1. Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier i po jednym żółtku. 6. Pozostałe brzoskwinie kroimy w plasterki, robimy z nich róże. Banana kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. 4-5 połówek brzoskwiń kroimy w kostkę. Skromny tort urodzinowy z bitą śmietaną. Biszkopt pieczemy około 15- 20 minut w 180 stopniach. Gotujemy z wodą i cukrem przez kilka minut. Jeden biszkopt nasączymy, smarujemy bitą śmietaną. 5. Całość smarujemy pozostałą bitą śmietaną. Z kiwi wycinamy listki 7.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/07/11/tort-smietanowo-owocowy/