ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANEM POD BESZAMELEM

Marzena
Obiad
01.07.2016 21:34
ZAPIEKANKA Z BAKŁAŻANEM POD BESZAMELEM

Sos beszamelowy: - Masło- 50 g - Mleko 1,5%- 2 szklanki - Mąka pszenna pełnoziarnista- 2 łyżki - Sól - pieprz - Gałka muszkatołowa Przepis: 1. Bakłażana opłukać i pokroić na krążki, które następnie należy posolić z obu stron- odstawić na 10 minut. Składniki: - Bakłażan- 240g - Cebula- 1 sztuka - Pomidor- 1 duży - Filet z kurczaka- 300g - Mozzarella- 250g - Makaron pełnoziarnisty- 2 garście ok. 90g - Sól - Pieprz - Przyprawa do kurczaka Kurczaka pokroić w kostkę posypać przyprawą, cebulę pokroić na piórka- smażyć razem max. 5 minut. 2. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. 2. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. 4. Na dnie naczynia żaroodpornego kolejno położyć, makaron, pomidory, kurczaka, bakłażana. Zapiekanka w moim odczuciu to danie, które można sporządzić ze wszystkiego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2016/06/zapiekanka-z-bakazanem-pod-beszamelem.html