Kaczka z chrupiącą skórką

Beata
Obiad
20.06.2016 2:48
Kaczka z chrupiącą skórką

W miseczce wymieszać sól i pieprz i dokładnie natrzeć kaczkę z każdej strony po czym dokładnie wysmarować oliwą z oliwek. Po około 40 minutach obrócić kaczkę , posmarować pędzelkiem wytopionym tłuszczem i ponownie piec zmniejszając temperaturę do 180 stopni C. Składniki 1 kaczka pekińska 1 jabłko sól pieprz oliwa z oliwek Piec około 2 godzin co jakiś czas smarując mięso wytopionym tłuszczem. Do garnka wlać około 2 litrów zimnej wody i wsypać 1,5 łyżki soli. Moczyć ją tak około 1 godziny, od czasu do czasu obracając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/06/kaczka-z-chrupiaca-skorka.html

smak i uczucie

Beata