Aromatyczny gulasz paprykowy

Marta
Obiad
19.06.2016 22:02
Aromatyczny gulasz paprykowy

Gdy z jednej strony mięso się już zamknie obracam je potrząsając patelnią (gdy zaczniemy dotykać mięsa zacznie puszczać sok i zamiast zamknąć się z zewnątrz, a w środku pozostać soczyste zacznie się nam po prostu gotować na patelni). Gdy Całe mięso mam już obsmażone zalewam je wodą, tak aby w ok 3/4 było zakryte, dodaję ziele angielskie, jałowca, liście laurowe raz pokrojoną w plastry marchew i pietruszkę. Gdy mięso będzie już prawie pożądanej miękkości dodaję pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojonego w półplasterki pora, a także sól, pieprz, paprykę słodką, ostrą i majeranek do smaku. Składniki: - 600 g łopatki wieprzowej - 2 czerwone papryki - biała część pora - marchewka - korzeń pietruszki - 4 ząbki czosnku - woda (tyle aby pokryć mięso) - sól, pieprz, ziele angielskie(3), liść laurowy(4), owoce jałowca(5), majeranek, papryka słodka, papryka ostra. Na patelni mocno rozgrzewam olej/smalec, partiami wkładam mięso- tak aby tylko pokryło dno patelni i posypuję papryką słodką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/06/aromatyczny-gulasz-paprykowy.html