Truskawkowa pianka

Beata
Ciasta
19.06.2016 0:08
Truskawkowa pianka

Składniki 600 ml śmietany kremówki 500 g truskawek cukier puder do smaku 7 łyżeczek żelatyny 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 galaretka pomarańczowa Na dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć biszkopty. Część truskawek odłożyć , a resztę zmiksować wraz z cukrem na gładko. Śmietanę ubić na sztywno wraz z cukrem, a następnie dodać przestudzone truskawki. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na ciasto. Uwielbiam w upały takie ciasta na zimno z dodatkiem owoców i galaretki. Może i Wy skusicie się na takie pyszności i skorzystacie z mojego przepisu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/06/truskawkowa-pianka.html

smak i uczucie

Beata