Ciasto marchewkowe

Paulina
Ciasta
12.06.2016 17:26
Ciasto marchewkowe

Składniki Składniki na ciasto - 600 g marchwi - 320 g mąki - 220 g margaryny - 250 g cukru - 4 jajka - 2 łyżki cukru waniliowego - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na polewę - 125 g twarogu sernikowego lub serka typu Philadelphia - 50 g masła - 70 g cukru pudru Porcje: forma o wymiarach 24 cm x 21 cm - Jajka ubić z cukrem na białą, puszystą masę, po czym dodać do niej mieszankę mąki, proszku do pieczenia i cukru waniliowego. Koniecznie sprawdź również przepis na ciasto marchewkowo-dyniowe z ciekawą dekoracją z pistacji. Ciasto wlać do formy o wymiarach około 24 x 21 cm uprzednio natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. - Przygotować polewę - serek kremowy utrzeć z masłem oraz cukrem pudrem na gładką masę. Ani trochę nie czuć dodatku marchwi, a jedynym dowodem na to, że użyto tego pomarańczowego korzenia jest piękny kolor. Dodatkowo ciasto zostało posmarowane masą z serka kremowego i posypane kolorową posypką. Następnie obrać marchew i zetrzeć ją na tarce o grubych oczkach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ciastkowylab.pl/przepisy/ciasto-marchewkowe/