Sorbet truskawkowy

Aneta
Desery
08.06.2016 17:28
Sorbet truskawkowy

- W przypadku użycia świeżych truskawek, gotową masę przekładamy do pojemnika, zamrażamy, pamiętając, aby co jakiś czas dokładnie masę wymieszać, tak, aby powstała konsystencja sorbetu. Za każdym razem jednak efekt będzie podobny, a w takie upalnie dni nie ma nic lepszego! Truskawki w sezonie zamrażam i gdy tylko mam ochotę sięgam po porcję i miksuję sorbety. Nie ma nic lepszego niż przygotowany w domu sorbet truskawkowy. - Miksujemy, aż powstanie gładka masa, w razie potrzeby dodajemy więcej cukru pudru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.mojasmacznakuchnia.com.pl/2016/06/sorbet-truskawkowy.html

Moja smaczna kuchnia

Aneta