Wiosenna botwinka zabielana

Jolanta
Zupy
05.06.2016 9:49
Wiosenna botwinka zabielana

Składniki: 150 g karkówki wieprzowej, 2 pęczki botwinka z buraczkami, 1 liść laurowy 3 kulki ziela angielskiego kilka kulek pieprzu ziarnistego 2 łyżki cukru, 2 łyżki octu jabłkowego, do smaku sól i pieprz, 2 ziemniaki 1 marchew 100 ml gęstej śmietany kremowej 30% Mięso kroimy w kostkę, zalewamy litrem wody, podgotowujemy ok. 15 minut, w międzyczasie ściągamy szumowiny, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, startą marchew, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy około 15 minut. Botwinkę Piotrek zwykle podaje z gotowanymi jajkami, z duszonymi ziemniakami okraszonymi skwarkami, tym razem jednak ziemniaki wraz z innymi warzywami i botwinką pokroił i ugotował wszystko razem, zabielił zupę gęstą kremową śmietanką. 2 łyżki cukru mieszamy z wrzącą zupą, aż się rozpuści cukier, dodajemy 2 łyżki octu jabłkowego, wlewamy wszystko do zupy, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Chłodnik z botwinki na jogurcie Botwinka wiosenna zabielana musi smakować każdemu, bo jest bardzo smaczna, polecam. Następnie dodajemy drobno pokrojoną botwinkę, czyli liście, łodygi wraz z małymi buraczkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/zupy/botwinka-wiosenna/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta