Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

kardamonovy
Zupy
24.05.2016 9:35
Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

Gorące papryki wkładamy do woreczka foliowego, szczelnie zamykamy na 20 minut i dajemy się zaparzyć – to sprawi, że skóra z nich także łatwo zejdzie. Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 3 czerwone papryki 5 pomidorów pół główki czosnku 2 łyżki migdałów dymka sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 4 małe porcje) Fakt jest jednak taki, że powoli zaczyna się sezon zupowy i w tej chwili można się naprawdę nieźle pobawić w kuchni. Pomidory i papryki kroimy w mniejsze kawałki i wrzucamy do bulionu, gotujemy około 15 minut. Wczoraj przeleżałam cały wieczór w łóżku – jesień się zbliża jak bum-cyk-cyk. Zupę studzimy, miksujemy na gładki krem (można ją jeszcze przetrzeć przez sitko) i znowu zagotowujemy. Do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, wkładamy przekrojone na pół pomidory i papryki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/zupa-krem-z-pieczonej-papryki-i-pomidorow/