Młoda kapusta z koperkiem, cebulką i zasmażką

Jolanta
Obiad
24.05.2016 6:29
Młoda kapusta z koperkiem, cebulką i zasmażką

Ale lubimy też młodą kapustę na różne sposoby: – żeberka z młodą kapustą – młoda kapusta z kurkami – młoda kapusta z z boczkiem – surówka z młodej kapusty – młoda kapusta słodko-kwaśna O tej porze roku młodą kapustę można dostać na każdym targu, czy bazarku, więc mimo, że teraz jest nas w domu tylko dwoje + pies to kupiliśmy od razu 2 główki, wiedząc, że ugotujemy gar około 3 litrów kapusty 🙂 Przepis na: Młoda kapusta z koperkiem, cebulką i zasmażką Składniki: 2 główki młodej kapusty 2 duże cebule 1 pęczek koperku 100 g masła lub oleju rzepakowego 2 czubate łyżki mąki pszennej sól i czarny pieprz do smaku listek laurowy 2 szt. U nas w domu zawsze przygotowujemy cały garnek takiej kapusty, zmieniamy tylko dodatki w zależności od tego na co mamy akurat ochotę: młode ziemniaczki, ciemny chleb z masłem lub solo bez niczego i tak smakuje wyśmienicie. Młoda kapusta z koperkiem to proste, tanie i mało wyszukane danie, jednak jej smak nie ustępuje najlepszej kuchni z gwiazdką Michelin. Doprawiamy kapustę do smaku odrobiną soku z cytryny (można pominąć), dodajemy posiekany koperek i nakładamy gorącą kapustę na talerze. W maju przychodzi właśnie czas na ten przepis z wyczekiwaną młodą kapustą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/mloda-kapusta-koperkiem-cebulka-zasmazka/