Sernik bananowy

Gabriela
Ciasta
18.05.2016 12:26
Sernik bananowy

Składniki: na spód 200 g herbatników 100 g masła na sernik 1 kg sera 400 g bananów 8 jajek szklanka płynnego miodu 100 g rodzynek (namoczonych w wodzie) szczypta soli łyżka cukru waniliowego Wykonanie: Zapraszam na sernik w nietypowym dla serników kolorze, a to za sprawą bananów i miodu które zafarbowały ser ; ) Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm, 70 minut w 180 stopniach. Herbatniki pokruszyć na proszek, masło roztopić i szybko wymieszać z herbatnikami, wyłożyć nimi dno tortownicy, wyrównać, docisnąć łyżką i wstawić do lodówki na czas robienia sera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2016/05/sernik-bananowy.html