Recepta na idealnego leszcza z chrupiącą skórką i czosnkowym aromatem

Marta
Obiad
17.05.2016 21:09
Recepta na idealnego leszcza z chrupiącą skórką i czosnkowym aromatem

Na patelni mocno rozgrzewam łyżkę oleju kokosowego, kładę filety od strony skóry i smażę na mocnym ogniu dociskając je widelcem, aby skórka była mocno chrupiąca, a ryba nie powyginała się na wszytskie strony :) Ja swoje filety usmażyłam na oleju kokosowym, ze względu na to, że ma wysoką temperaturę dymienia, więc nie spalimy na nim naszej ryby, ponadto jest jednym z najzdrowszych dostępnych olei. Gdy skórka uzyska pożądany, mocno złoty kolor odwracamy flety i smażymy od strony mięsa 2-3 minuty, w zależności od grubości filetu. Przed smażeniem usuwam z ryby kawałki czosnku, aby nie paliły się na gorącym tłuszczu. Przygotowaną mieszanką nacieram rybę również od strony mięsa, wkładam do szczelnie zamkniętego pojemnika i odstawiam do lodówki na całą noc.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/05/chrupiacy-leszcz-pachnacy-czosnkiem.html