Dutch baby z rabarbarem

Dominika
Śniadania
12.05.2016 19:49
Dutch baby z rabarbarem

Składniki Ilość: forma o średnicy 18 cm 1/3 szklanki mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1 czubata łyżka oleju kokosowego 1 łodyga rabarbaru 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowanie W misce wymieszać przy użyciu trzepaczki lub miksera mąkę, mleko, jajko, cukier waniliowy i cynamon. ;) Dutch baby zwykle serwuje się na śniadanie, ale kto powiedział, że nie można podać go na obiad, czy nawet na deser. Na formę lub żeliwną patelnię wyłożyć olej kokosowy i wstawić ją do piekarnika nagrzanego do 220⁰C na około 3 minuty, aby olej się rozgrzał. Jednakże dutch baby przelewa się na żeliwną patelnię lub formę do pieczenia i wstawia do piekarnika. Ostrożnie wyjąć formę z piekarnika i przelać do niej masę na dutch baby. W międzyczasie odkroić końcówki rabarbaru i obrać go, po czym pokroić na małe kawałki i zasypać łyżeczką cukru. Na gotowy dutch baby wykładać rabarbar, posypać go cukrem pudrem i serwować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/dutch-baby-z-rabarbarem/