Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Monika
Przekąski
11.05.2016 23:12
Szparagi zapiekane w cieście francuskim

Była frittata, teraz szparagi w cieście i na tym nie koniec ale to już w następnych wpisach. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego-300 g 1 pęczek zielonych szparagów (ok 25 sztuk) 9 plastrów szynki dojrzewającej 7 plastrów żółtego sera 1 jajko sezam i siemię lniane złote do posypania Szparagi dokładnie umyć, odciąć lub odłamać zdrewniałe końcówki. Ze szparagami u mnie zawsze ciężko bo albo są bardzo drogie albo po prostu nie mam ich gdzie kupić albo jak już są to bardzo złej jakości, że szkoda pieniędzy. W tym roku wyjątkowo udało mi się już na początku sezonu zakupić piękne szparagi i to w dobrej cenie. Szparagi owinięte serem owijać ciastem miejsce przy miejscu aby ser nie wypłynął podczas pieczenia natomiast te z szynką można nieco rzadziej tak aby było widać szynkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/05/szparagi-zapiekane-w-ciescie-francuskim.html