Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewkami

Jolanta
Fit
10.05.2016 6:24
Roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewkami

Roladki ze świeżego ogórka z twarożkiem i rzodkiewką: Składniki na 2 porcje: 4 ogórki gruntowe 150 g twarogu 2-3 rzodkiewki trochę koperku trochę szczypiorku 2 łyżki jogurtu greckiego do smaku sól i pieprz mielony Przygotowanie: Ogórki myjemy, osuszamy, nie obieramy. Takie ogórkowe roladki z farszem z twarogu można zabrać ze sobą do pracy, będą też smakować gościom jako imprezowa przekąska, którą łatwo wziąć do ręki, ale bez okazji roladki z ogórka też są smaczne 🙂 Na tarce lub obieraczką do warzyw tniemy ogórki wzdłuż na cienkie plastry i układamy na ręczniku papierowym, aby je delikatnie odsączyć z soku, nie puszczą soku gdy je napełnimy farszem. Piotrek ostatnio co tydzień przynosi do domu doskonały domowy biały twaróg, który wykorzystuję do przygotowania twarogu z rzodkiewką, twarogu z ogórkiem, czy do zrobienia domowego żółtego sera. Faszerowane roladki z ogórka z twarogiem i rzodkiewką. Na desce układamy plastry ogórka, na każdej końcówce plastra nakładamy po czubatej łyżeczce twarogu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/przekaski-i-przystawki/roladki-ogorka-twarogiem-rzodkiewka/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta