Chleb drożdżowy z garnka

Monika
Śniadania
03.05.2016 12:34
Chleb drożdżowy z garnka

składniki: 450 g mąki pszennej typ 500 300 g mąki pszennej chlebowej typ 750 25 g świeżych drożdży 1 łyżka czarnuszki 2 łyżki oleju 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 2 szklanki letniej wody Do dużej miski wlać letnią wodę. Uformować okrągły bochenek, podsypać go mąką i zostawić na ok 30-40 minut do podrośnięcia. Dodać mąki i wymieszać aby składniki się połączyły. Piekarnik nastawić na 220 C funkcja góra-dół i rozgrzać go razem z garnkiem. Temperaturę zmniejszyć do 200 C i piec tak chlebek ok 35 minut. Dodać cukier i drożdże i wymieszać aby się rozpuściły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/04/chleb-drozdzowy-z-garnka.html