Kanapka z grillowanymi szparagami

Dominika
Obiad
02.05.2016 19:10
Kanapka z grillowanymi szparagami

Według mnie wyszło bardzo smacznie ;) Składniki: 2 porcje ok. 10 - 12 szparagów 70 g sera cheddar pokrojonego w plasterki 50 g szpinaku 1 małe awokado 4 plastry szynki schwarzwaldzkiej 1 krótka bagietka (lub inne pieczywo) 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek sól, pieprz Całość przykryć górną połówką bagietki i zapiec kanapkę w opiekaczu lub w piecu przez około 6 minut, aż bułka się lekko zarumieni. Awokado zmiksować blenderem na gładką masę, dodać sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawić solą oraz pieprzem. Szparagi umyć i odłamać ich twarde jasne końce, po czym osuszyć je, obtoczyć w oliwie i lekko posolić oraz popieprzyć. Następnie ułożyć je na patelni grillowej i grillować przez około 4 - 5 minut z każdej strony. Szparagi pierwszy raz w życiu skosztowałam dopiero w ubiegłym roku i od tamtego czasu jestem nimi zachwycona.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/kanapka-z-grillowanymi-szparagami/