Śniadanie mistrzów: Szparagi w szynce dojrzewającej z jajkiem sadzonym i parmezanem

Marta
Śniadania
29.04.2016 22:22
Śniadanie mistrzów: Szparagi w szynce dojrzewającej z jajkiem sadzonym i parmezanem

Opiszę w dwóch słowach: śniadanie mistrzów! :) Składniki (na 1 porcję): - 4 szparagi - 2 plastry szynki dojrzewającej (np. prosciutto, parmeńskiej) - 1 jajko - parmezan - masło - pieprz Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końcówki (wystarczy wygiąć szparaga, a złamie się w odpowiednim miejscu). Do wysokiego garnka wlewamy wodę, delikatnie ją solimy i wkładamy szparagi na stojąco, tak aby górne końcówki nie były pokryte wodą (są bardzo delikatne, więc ugotują się na parze).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cookandlov.blogspot.com/2016/04/szparagi-w-szynce-dojrzewajacej-z.html