Ziołowy kurczak z nadzieniem z ricotty i szpinaku

Anna
Obiad
28.04.2016 18:05
Ziołowy kurczak z nadzieniem z ricotty i szpinaku

- 2 pojedyncze piersi z kurczaka - 2 łyżki posiekanych ziół (u mnie trybula,natka pietruszki i majeranek) - 100 g liści szpinaku - 100 g sera ricotta - por - tylko biała część( z dużego pora połowę) - 4 ząbki czosnku - 4 łyżki masła (klarowne) - oliwa z oliwek - sól,pieprz Liście szpinaku opłukać i osuszyć,najlepiej na papierowym ręczniku. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 st C na ok 30-40 min...w zależności od piekarnika. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,ułożyć w nim piersi z kurczaka. Dodać szpinak,cały czas mieszając,jeszcze chwilę smażyć,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,sól i pieprz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/04/zioowy-kurczak-z-nadzieniem-z-ricotty-i.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna