Schab faszerowany cukinią

Jolanta
Obiad
25.04.2016 6:36
Schab faszerowany cukinią

Z jednej strony smarujemy je sosem pomidorowym (moim, domowym) ale może być keczup, na to na całej powierzchni schabu układamy cienkie plastry cukinii. Składniki: 4 plastry schabu dobrze rozbite, sól i grubo mielony czarny pieprz, domowy sos pomidorowy, może być keczup młoda cukinia 1 łyżka oleju rzepakowego Przygotowanie: Schaby zwijamy jak roladę wołową, spinamy wykałaczkami i układamy na rozgrzanym oleju, smażymy po ok. 4-5 minut z każdej strony pod przykryciem, to wszystko. Dobrze rozbite plastry schabu doprawiamy solą i grubo mielonym czarnym pieprzem z obu stron. Ja podałam Schab faszerowany cukinią z letnią sałatką ziemniaczaną z bobem, pomidorami i mozzarellą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/schab-faszerowany-cukinia/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta