Domowe krówki ciągutki

Agata
Desery
12.04.2016 21:59
Domowe krówki ciągutki

To jak pić kawę z mlekiem 0% lub sojowym, niby z mlekiem, a jednak to nie to. Krówki na kremówce były o niebo lepsze od tych na mleku, jednak moje serce zdobyły krówki na mleku skondensowanym. Stwierdziłam, że przetestuję 3 wersje- na mleku 3,2% (krówki w wersji “light), na kremówce i na mleku kondensowanym. A jeśli masz ochotę wypróbować inne krówki, z masłem orzechowym, bardziej kruche i miękkie to zapraszam do przepisu na krówki z masłem orzechowym: Domowe Krówki 300ml mleka skondensowanego niesłodzonego 150g cukru 65g masła Wszystkie składniki rozpuścić w garnku z grubym dnie i gotowac na małym ogniu ciągle mieszając- aż masa nabierze bezowego koloru i będzie gęsta- dlugo gęstnienieje-ok. 30-40 minut, ale jak już zacznie to bardzo szybko wszystko się dzieje i łatwo można przypalić masę. Jaka powinna być konsystencja masy na krówki zobacz na filmie: Jeśli chodzi o szybkość przygotowania, to u mnie to trwało dłużej niż 15 minut podane w przepisie. Z tego co widziałam zdobyły nie tylko moje serce, bo gdy wyłożyłam je na stół w czasie wizyty znajomych znikły bardzo szybko. Szukałam kiedyś przepisu na drobne słodkości, które będę mogła w miarę szybko zrobić, zapakować i wziąć na imprezę, której byłam współ-organizatorką. Jak pewnie się domyślacie krówki na mleku 3,2% to nie były prawdziwe krówki. Stwierdziłam, że nadają się idealnie- wg. przepisów robi się je szybko, długo są świeże i wystarczy wylać mase do formy, a gdy zastygnie tylko pokroić i zapakować w papierki. Takie bez wyrazu, szybko się rozpływały w temperaturze pokojowej i nie dawały orgazmicznej rozkoszy, gdy były w ustach. Gotową masę przelać do foremki wyłożonej folią spożywczą- najlepiej małej by dało się ją pokroić w cukierki, folię posmaruj masłem- krówki łatwiej od niej odejdą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.eksperymentalnie.com/2014/02/domowe-krowki-istny-orgazm.html