Najlepszy sernik budyniowy z bezą

Monika
Ciasta
11.04.2016 20:16
Najlepszy sernik budyniowy z bezą

Ciasto: mąka pszenna – 300 gramów dobrej mąki, czyli jakieś dwie pełne szklanki – 300 gramów dobrej mąki, czyli jakieś dwie pełne szklanki masło – 150 gramów, to będzie 3/4 standardowej kostki – 150 gramów, to będzie 3/4 standardowej kostki jajka – dwa – dwa cukier – kryształ, pół szklanki – kryształ, pół szklanki proszek do pieczenia – dwie łyżeczki – dwie łyżeczki wanilia – trochę ekstraktu, lub proszku, jak lubisz wsyp ten chemiczny cukier o smaku wanilii Masa serowa: tłusty twaróg – najlepiej iść na łatwiznę i kupić jakiś dobry twaróg już zmielony, tak zwany sernikowy, kup kilogram – najlepiej iść na łatwiznę i kupić jakiś dobry twaróg już zmielony, tak zwany sernikowy, kup kilogram cukier – 3/4 szklanki – 3/4 szklanki żółtka – cztery – cztery mleko – trzy szklanki – trzy szklanki budyń waniliowy – dwa opakowania – dwa opakowania sok z cytryny – wyciśnięty z jednej cytryny Beza: białko – cztery – cztery cukier – cztery łyżki Sernik budyniowy – przygotowanie. Piecz około pół godziny, ale nie podchodź na sztywno do tego czasu, sprawdź, poprzez potrząsanie blaszką, czy ser jest w miarę stały, jak się nie rusza w blaszce to jest gotowy na dalszy etap. Trzep te białka dodając cukier, aż powstanie sztywna piana, potem wyłóż na podpieczone ciasto – wtedy jak masa serowa już się nie rusza. Jak piecze się ciasto, weź suchą i czystą miskę, niech nie będzie tłusta, bo się piana nie ubije. Jest znakomity, wilgotny, nie rozwala się i pięknie wygląda z tą burzą piany na sobie. Weź blachę, wyłóż ją pergaminem do pieczenia, możesz też wysmarować tłuszczem, ale pergamin sprawdza się zdecydowanie lepiej, łatwiej jest nawet wyjąc potem takie ciasto. To jest przepis na sernik na kruchym spodzie, który spełni wszelkie twoje oczekiwania. Tu sprawa jest dziecinnie prosta, po prostu połącz wszystkie składniki i wymieszaj porządnie, powstanie masa, którą wylej na wcześniej przygotowane ciasto. Gnieć tak długo, aż stanie się jedwabiście gładkie i nie będzie kleić się do rąk. To jest bardzo prosty przepis na sernik na kruchym spodzie. Kruchy spód, miękki i wilgotny ser, oraz słodka, chrupiąca beza, no weź ugryź ten sernik budyniowy i się nie uśmiechnij…

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/sernik-budyniowy-beza/