niedzielny obiad: gnocchi ze szpinakiem, ricottą oraz palonym masłem szałwiowym

Zielony Środek
Obiad
10.04.2016 11:07
niedzielny obiad: gnocchi ze szpinakiem, ricottą oraz palonym masłem szałwiowym

Trochę wyglądają jak robaki, zdaję sobie z tego sprawę, ale ostatnio stałam się szczęśliwą posiadaczką specjalnej deseczki do rolowania i mam zamiar dużo trenować!! Nastąpi też wysyp warzyw i owoców, a póki co, w ramach przygotowań do wiosny, zrobiłam zielone gnocchi ze szpinakiem, ricottą oraz palonym masłem szałwiowym. A jeśli chcesz zobaczyć jak roluje pro, zapraszam do obejrzenia tego filmu, na którym 93 letnia Włoszka roluje gnocchi bez deseczki prosto na stole. Przejdź prosto do przepisu Te włoskie kluseczki, choć najbardziej kojarzą się z ziemniakami, nie zawsze mają je w składzie. (uwaga: w przypadku tego przepisu, taka metoda się nie sprawdzi, pokazuję filmik jako ciekawostkę). Prezentowane dzisiaj gnocchi ze szpinakiem właśnie do takich się zaliczają, zawierają za to ricottę, parmezan i trochę mąki. I gdyby ktoś się zastanawiał jak się wymawia tę bardzo skomplikowaną nazwę. A z czym najlepiej smakują takie gnocchi ze szpinakiem??

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zielonysrodek.pl/gnocchi-ze-szpinakiem-ricotta-przepis/