Sałatka z makaronem ryżowym

Ewelina
Sałatki
06.04.2016 9:13
Sałatka z makaronem ryżowym

Składniki: 200 g makaronu ryżowego 200 g polędwicy sopockiej (najlepiej w plastrach) 2 świeże ogórki (400 g) pęczek koperku 1/2 puszki kukurydzy sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 ząbek czosnku (przeciśnięty przez wyciskarkę) sól, pieprz Z podanych składników przygotować sos. Z czasem wzbogaciłam ją jeszcze o koperek i czosnek, które zawsze świetnie łączą się ze świeżym ogórkiem oraz kukurydzę, która pełni tu funkcję raczej estetyczną. Sprawdzi się zarówno jako drugie śniadanie do pracy (wówczas można pominąć czosnek), ale także jako dodatek do grillowanych mięs. W pierwotnej wersji zawierała tylko trzy składniki, makaron, szynkę lub polędwicę i ogórek. Bardzo prosta i szybka sałatka z makaronu ryżowego, nazywana przez nas śniadaniową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2016/04/Salatka-z-makaronem-ryzowym-Orzo.html