Zrazy z mozzarellą i żurawiną

Małgorzata
Obiad
03.04.2016 22:27
Zrazy z mozzarellą i żurawiną

Składniki 8 plastrów polędwicy wieprzowej 8 plastrów szynki parmeńskiej 1 mozzarella konfitura z żurawiny firmy Proeco sól pieprz przyprawa do wieprzowiny 1 łyżeczka mieszanki babki płesznik i jajowatej firmy Rafex mąka do panierowania 1. Mięso rozbijamy tłuczkiem. 2. Na każdym kawałku układamy szynkę parmeńską, plaster mozzarelli i konfiturę z żurawiny wedle uznania. Te biało-brązowe ziarenka delikatnie zagęszczą sos, dlatego nie należy przesadzać z ilością. Pyszna propozycja dla tych, co nie lubią nudy na talerzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/04/03/zrazy-z-mozzarella-i-zurawina/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook