Bigos

Agnieszka
Obiad
16.03.2016 14:40
Bigos

2014 Bigos 2 kg kiszonej kapusty, 0,5 kg mięsa gulaszowego, 300 g boczku surowego wędzonego, 300 g kiełbasy, 1 cebula, 2 łyżki oleju, 1 garść suszonych grzybów, 1 łyżka przecieru pomidorowego, majeranek, ziele angielskie, liście laurowe, pieprz czarny. Przygotowanie: Kapustę kiszoną płuczemy trzy razy. Na rozgrzanym tłuszczu na patelni podsmażamy pokrojone mięsa w kostkę i dodajemy do kapusty. W rondelku gotujemy ok. 5 minut grzyby i przelewamy je wraz z wodą do naszego dania. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę i przekładamy do garnka z bigosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2014/01/skadniki-2-kg-kiszonej-kapusty-05-kg.html

Aga w kuchni

Agnieszka