Makaron zapiekany pod beszamelem

Beata
Zapiekanki
16.03.2016 0:25
Makaron zapiekany pod beszamelem

Składniki 400 g makaronu świederki 3 kiełbasy dałam śląskie 1 duży brokuł 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 150 g sera mozzarella Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 50 g mąki pszennej gałka muszkatołowa sól pieprz Makaron ugotować, odcedzić na sicie. Sos W małym garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę stale szybko mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. Stale dalej szybko mieszać, aby się nie przypalił sos. Do naczynia włożyć ugotowany makaron, podsmażoną kiełbaskę i ugotowanego i podzielonego na różyczki brokuła. Sos wlać na zapiekankę, a następnie ułożyć plasterki sera mozzarella. Całość piec w piekarniku do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/03/makaron-zapiekany-pod-beszamelem.html

smak i uczucie

Beata