Karkówka z szynkowara

Anna
Śniadania
14.03.2016 14:24
Karkówka z szynkowara

- ok 1 kg karkówki - pół główki czosnku - 1 łyżeczka Peklosmaczka Tradismak lub soli peklującej - 1 - 1,5 łyżeczki przyprawy Szeherezada Tradismak - 1 kopiasta łyżeczka majeranku - 2 łyżeczki musztardy rosyjskiej Po tym czasie zagotować wodę,do środka włożyć na dno ściereczkę,na to szynkowar i parzyć w 80-90 st ok 2 godzin. Do szynkowara włożyć woreczek,umieścić w nim mięso,zamknąć praskę i odstawić na 24 godziny do lodówki. Mój mąż był zachwycony - musicie wiedzieć,że jest On bardzo wymagający jeśli chodzi o smak i w ogóle o jedzenie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/03/karkowka-z-szynkowara.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna