Babeczki na słono

Monika
Przekąski
12.03.2016 14:39
Babeczki na słono

Muffiny wytrawne z serem i boczkiem – składniki: Żeby zrobić muffiny wytrawne musimy zaopatrzyć się w: mąkę pszenną – potrzebujemy dwóch szklanek, ale jeśli chcesz odchudzić trochę swój przepis, możesz kupić mąkę orkiszową (najtaniej nabędziesz ją Tutaj — > KLIK ) jednak użyj wtedy odpowiedniego przelicznika. żółty ser – jakieś 80 gram, no góra 10 deko proszek do pieczenia – ja daję 2 łyżeczki sól – około pół łyżeczki pieprz – obowiązkowo. Ja nie przepadam ale w tym przepisie pół łyżeczki pieprzu musi być mleko – jedna szklanka masełko – mniej więcej sto gram. Jak już ciasto zląduje w foremkach – napełnij je do samej góry – to wjazd do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni mniej więcej na 25 minut. W jednej misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej mokre, po czym jeszcze raz wszystko razem – można mikserem, ale łyżka spokojnie da radę. Ma być grzałka górna i dolna, ale termoobieg włączam dopiero na jakieś 3 ostatnie minuty, żeby babeczki na słono miały fajną, chrupiącą skórkę. Jak użyjesz margaryny też wyjdą, no ale stracą trochę na smaku – wiadomo. Muffiny wytrawne – jak zrobić babeczki z serem? Te babeczki z serem najlepiej smakują w połączeniu z tzatziki. Muffiny wytrawne to przepyszna przekąska, którą można jeść na zimno i na ciepło.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://milionsposobow.pl/muffiny-wytrawne-serem-boczkiem/