Mazurek z dżemem brzoskwiniowym i kajmakiem

Dagmara
Wielkanoc
11.03.2016 10:58
Mazurek z dżemem brzoskwiniowym i kajmakiem

Składniki na formę 30 cm: 200 g masła 200 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 150 g dżemu brzoskwiniowego 50 g czekolady mlecznej migdały do przybrania kandyzowana skórka do przybrania CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN+ studzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Zagniatamy na jednolite ciasto, wylepiamy nim formę o średnicy 30 cm (bok wyklejamy na wysokość około 2 cm), nakłuwamy wielokrotnie widelcem i wstawiamy do lodówki na czas rozgrzewania piekarnika. Możemy podać od razu z braku czasu, ale polecam wstawić go chociaż na godzinkę do lodówki, żeby masa trochę stężała ;) Smacznego!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/04/mazurek-z-dzemem-brzoskwiniowym-i.html