Ciasto Princessa kokosowa

Agnieszka
Ciasta
08.03.2016 13:50
Ciasto Princessa kokosowa

Składniki: - biszkopt: - 3 jajka, - 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), - 3 łyżki cukru, - 3 łyżki wiórków kokosowych, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia. - krem: - 300 ml śmietanki 30%, - 100 g serka mascarpone, - 1 śmietan fix (lub żelatyna- ilość wg info na opakowaniu), - 2 wafelki princessa kokosowa, - 4 łyżki wiórków kokosowych, - 2 łyżki cukru pudru. Przygotowanie:Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Pieczemy do suchego patyczka w 180 stopniach przez ok. 20-25minut. Krem: Schłodzoną śmietankę ubijamy cukrem na sztywną pianę. Dodajemy śmietan fix lub rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny polecam żelatynę typową do deserów lub w listkach. Na końcu dosypujemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/03/ciasto-princessa-kokosowa.html