Domowe batoniki owsiane (bez pieczenia)

Alicja
Przekąski
08.03.2016 11:10
Domowe batoniki owsiane (bez pieczenia)

Składniki: (na ok. 7-8 szt. ) 1 szklanka płatków owsianych am rodzynek, żurawin y oraz orzeszków ziemnych firmy Helio 1/2 szklanki różnych bakalii ( ja użył 2 łyżki miodu 1 łyżka cukru trzcinowego 3 0 g masła szczypta soli Przygotowanie: Na suchą i mocno rozgrzaną patelnię wrzuć płatki owsiane oraz mieszankę posiekanych bakalii i chwilkę podsmaż a ż płatki delikatnie zbrązow ieją ( mogą się bardzo szybko przypalić!) . : Jeśli okaże się że ciasteczka są zbyt kruche i nie d ają się pokroić , wtedy bard zo szybko możemy z mi enić je na wspaniałą granolę :) HELIO to od lat rekomendowana przez Klientów marka bakalii. Należy jednak pamiętać, że suszone owoce i orzechy mimo, że są bardzo zdrowe i zawierają mnóstwo cennych składników, to są również dość kaloryczne, dlatego z ich ilością nie należy przesadzać :) Masło , miód i cukier po d grze waj na wolnym o gniu przez ok 6-7 min , a ż cukier się rozpuści i powstanie jednolita masa, następnie wlej do wcześniej uprażonych składników . Ich wyjątkowy smak, niekwestionowana jakość oraz walory odżywcze sprawiają, że są jednymi z najchętniej wybieranych produktów w swojej kategorii.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://doprawionefantazja.blogspot.com/2016/03/domowe-batoniki-owsiane-bez-pieczenia.html