Gulasz z szynki z szybkowaru z sałatką z warzyw korzeniowych gotowanych na parze

Kami
Obiad
07.03.2016 8:35
Gulasz z szynki z szybkowaru z sałatką z warzyw korzeniowych gotowanych na parze

I to najprawdziwsza prawda, że gulasz w szybkowarze można przygotować w pół godziny. A do tego rzeczy gotowane w szybkowarze są zdrowsze niż te przygotowane w tradycyjny sposób. Szybkowar powinien znaleźć się w każdej kuchni, przede wszystkim po to, żeby zrobić ten pyszny gulasz i sałatkę z warzyw korzeniowych. A czasem, nawet w samym środku zabieganego tygodnia, człowiek miałby ochotę na coś dobrego, domowego. Taki sposób gotowania to również więcej witamin i składników mineralnych, które pozostają w mięsie lub warzywach. Choć nie do końca - jest magia gotowania pod wysokim ciśnieniem i w wysokiej temperaturze. Dzięki temu mięso jest bajkowo miękkie, warzywa jędrne i niezwykły wprost aromat, który przyjemnie łachocze nozdrza i pobudza kubki smakowe zaraz potem jak otworzysz pokrywę szybkowaru. Krótki czas gotowania, niezwykła łatwość przygotowania posiłków i fenomenalny smak, który udaje się zachować dzięki gotowaniu. Tak, 30 minut od momentu rozpoczęcia krojenia, do momentu wyłożenia parującego dania na talerz. Nie zawsze to zdrowe i najczęściej kupione gdzieś na mieście albo zrobione z gotowych produktów.