Papryka faszerowana kurczakiem, kaszą pęczak i cukinią

Dominika
Obiad
06.03.2016 19:50
Papryka faszerowana kurczakiem, kaszą pęczak i cukinią

Składniki Ilość: 5 faszerowanych połówek papryki 2 1/2 papryki czerwone 150 g kaszy pęczak 2 filety z kurczaka ok. 1/3 cukinii 1/2 cebuli 2 łyżeczki ziół tajskich ok. 50 g sera cheddar świeża kolendra do przyozdobienia gotowego dania olej do smażenia sól, pieprz do smaku Nie mogło zabraknąć też świeżej kolendry, która już na stałe zagościła u mnie w doniczce na parapecie ;) Ostatnio popadłam w lekkie lenistwo, w międzyczasie jednak szukałam ciekawych przepisów i znów nabrałam siły na gotowanie i pieczenie! Na samą górę dorzuciłam trochę kalorii, czyli bardzo intensywny w smaku ser cheddar. Po wyjęciu z piekarnika od razu posypać startym na małych oczkach serem cheddar i listkami kolendry. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na niej cebulę do lekkiego zarumienienia. Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Dodać rozdrobnionego kurczaka, zioła tajskie, sól, pieprz i mieszając przesmażyć mięso z każdej strony (około 3 minuty). Kurczaka podzielić na mniejsze kawałki, umieścić w misie blendera i zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/papryka-faszerowana-kurczakiem-kasza-peczak-i-cukinia/