Czekoladowiec

Agnieszka
Ciasta
27.02.2016 13:31
Czekoladowiec

cukru pudru - 1 płaska łyżka amoniaku - 3/4 szklanki mąki pszennej - 2 łyżki kakao - 1 łyżka mąki ziemniaczanej Składniki masy: - 3 żółtka - 1 masło - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 2 szklanki mleka Sposób przygotowania: - Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę z amoniakiem, kakao, na koniec ubitą pianę z białek. Resztę mleka zagotować z cukrem i do tego wlać szybko masę jajeczną i mąkę z mlekiem. Mąkę rozmieszać z mlekiem (odlać pół szklanki). Piec 10-15 minut w 150 stopni z termoobiegiem. Składniki ciasta: - 6 jaj - 1 margaryna - 3/4 szkl.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/02/czekoladowiec.html