Faszerowane muszle

Agnieszka
Makarony
26.02.2016 15:42
Faszerowane muszle

- 1 opakowanie makaronu muszle, - 500 g mięsa mielonego z szynki, - 1/2 cukinii, - 1/2 czerwonej papryki, - 6 łyżek ketchupu, - 1 cebula, - 20 g startego sera mozzarella, - posiekana natka pietruszki, - szczypta chilli, - szczypta papryki słodkiej, - 1/2 łyżeczki bazylii i tymianku, - sól, pieprz. Zaczynamy od ugotowania makaronu w osolonej wodzie przez 15 minut. Naczynie z muszlami wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 minut. Do ostudzonych muszli wkładamy farsz i układamy je w naczyniu żaroodpornym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kolorowowkuchni.blogspot.com/2012/12/faszerowane-muszle.html