Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem

Jolanta
Obiad
19.02.2016 8:47
Pierś kurczaka faszerowana kalafiorem

Przepis na dietetyczną pierś kurczaka faszerowaną kalafiorem: Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/3 małego kalafiora 4 ząbki czosnku sól i pieprz suszone pomidory Przygotowanie: Pierś kurczaka kroimy wzdłuż na cieńsze płaty, a następnie każdy z kawałków cienko rozbijamy i z każdej strony doprawiamy solą i pieprzem. Danie z kurczaka jest nietypowe, ma tylko 3 składniki (pierś kurczaka, kalafior i suszone pomidory) i odrobina przypraw. Po ugotowaniu roladki wyjmujemy z foli, rozcinamy na pół i podajemy z pieczonymi ziemniakami. Mięso z piersi kurczaka jest chude, w dodatku zostało przygotowane bez dodatku jakiegokolwiek tłuszczu. Faszerowane roladki to pożywna propozycja obiadowa dla osób liczących kalorię, ci nie liczący też zjedzą tak przygotowane mięso z apetytem 😉 Suszone pomidory miksujemy, obrany czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy takim pesto mięso od wewnętrznej części roladki. Polecam to pyszne i zdrowe mięsne danie obiadowe w wersji light, dla Piotrka doszedł jeszcze dodatek pieczonych z rozmarynem i tymiankiem ziemniaków.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/piers-kurczaka-faszerowana-kalafiorem/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta