Proste ciasteczka migdałowo-kasztanowe serca

Agata
Desery
09.02.2016 9:46
Proste ciasteczka migdałowo-kasztanowe serca

33 small hearts, 4x4 cm): COOKIES: - 1/2 C almond flour (50 g) * - 1/2 C chestnut flour (60 g) - 1/3 C brown rice syrup (80 ml) - 2 tbsp melted coconut oil - 1 vanilla pod (grains only) - 1/2 tsp gluten-free baking powder - 1/4 tsp baking soda - small pinch of pink himalayan salt - 2 tsp amaretto liqueur (optional) or 1 tsp almond extract PINK ICING: - 2 tbsp melted coconut oil - 2 tbsp beetroot juice * - 1,5 tbsp xylitol or brown sugar, grounded to a powder SPRINKLES: * You can prepare this yourself, by grinding blanched, peeled almonds ** Quick way to prepare this juice,if you dont have a juicer of course is to blend peeled beetroot with a little bit of water, then straining the liquid from the pulp. Polecam SKŁADNIKI (ok.33 niedużych serc, 4x4 cm): CIASTECZKA: - 1/2 szklanki mąki migdałowej (50 g) * - 1/2 szklanki mąki kasztanowej (60 g) - 1/3 szklanki syropu z brązowego ryżu (80 ml) - 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego - 1 laska wanilii (same ziarenka) - 1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki sody - mała szczypta różowej soli himalajskiej - 2 łyżeczki likieru amaretto (opcjonalnie) lub 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego (nie mylić z aromatem - olejkiem) LUKIER: - 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego - 2 łyżki soku z buraka * - 1,5 łyżki zmielonego na puder ksylitolu lub brązowego cukru POSYPKA: * można taką mąkę przygotować samemu, mieląc blanszowane, obrane migdały Są to pyszne, słodkie, kruche ciasteczka, które możemy przygotować na prezent dla bliskiej osoby, której na pewno zrobi się miło, gdy obdarujemy ją takimi słodkim podarkiem. Ciasteczka zrobiłam z kilku naturalnych składników od Free Delikatesy Ekologiczne. resztę soku, która nam zostanie polecam wypić, jest pyszny i wartościowy, a pulpę z buraka można wymieszać z chrzanem i octem jabłkowym na ekspresową ćwikłę do obiadu ;) PRZYGOTOWANIE: Rozpuszczamy olej kokosowy. W moim przepisie wykorzystuję proszek do pieczenia, który różni się od takiego typowego tym, że nie zawiera fosforu, a zrobiony jest na bazie naturalnego kamienia winnego, który powstaje przy produkcji wina. , jednak cenowo wychodzi to podobnie ** szybki sposób na przygotowanie takiego soku, jeśli nie mamy gotowego czy też wyciskarki, to zmiksowanie obranego buraka z odrobiną wody, a następnie dokładne odcedzenie miąższu od pulpy. W sklepie Free Delikatesy znajdziecie ich kolorowe posypki, roślinne barwniki, fixy do bitej śmietany, budyniu, galaretki, a nawet suszony zakwas na chleb. W sklepie Free Delikatesy znajdziecie ich kolorowe posypki, roślinne barwniki, fixy do bitej śmietany, budyniu, galaretki, a nawet suszony zakwas na chleb. Mąka migdałowa sprawia, że to trochę połączenie ciastek i cukierków, bo pierwszy gryz jest kruchy, a potem ciasto robi się gęste i przypomina cukierki toffi ;) I to nie tylko słodki i przyjemny deser, ale także energetyczna przekąska, pełna białka i cennych kwasów tłuszczowych. Wtedy zamiast wycinać masę foremką, wystarczy ją porolować w kuleczki i lekko je spłaszczyć na blasze przed pieczeniem, albo rozwałkować całość i pociąć nożem przed włożeniem do piekarnika. Rozwałkowujemy na papierze do pieczenia, przez drugi arkusz papieru, na grubość 5 mm. Dziś na blogu, moja kolejna propozycja na zbliżające się Walentynki. Drugim produktem, jest okrągła kolorowa posypka, która składa się z odrobiny cukru i naturalnych, roślinnych barwników. Oprócz celów kulinarnych, świetnie nadaje się zamiast balsamu do ciała, doskonale odżywia i uelastycznia skórę, pozostawiając na niej piękny zapach. Oprócz wspaniałej opcji na smaczny prezent, są doskonałe do szkoły, pracy i w czasie podróży. Słodkiej i tłuściutkiej migdałowej i jednej z moich ulubionych mąk do słodkich wypieków, czyli kasztanowej. Miałam już okazję testować kilka z nich i bardzo je lubię. Roll on baking paper, through the second sheet of paper to a thickness of 5 mm. Preheat oven to 170 ° C. Cut the cookies and bake them 7-8 minutes. To firma, która ma bardzo szeroką ofertę, wysokiej jakości, naturalnych, wegańskich i bezglutenowych specyfików do pieczenia i przygotowywania deserów. Zakrywamy folią i wkładamy do zamrażarki na 15 minut. Measure the syrup and combine it with oil. Add the wet ingredients to the dry mix, stir and then briefly knead the dough by hand.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodpornveganstyle.blogspot.com/2016/02/weganskie-kruche-ciastka-migdaowo.html