Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki

Ewelina
Obiad
01.02.2016 14:33
Gołąbki bez kapusty lub kotlety a'la gołąbki

Gołąbki bez kapusty Składniki: - 0,5 kg mięsa mielonego - 1 torebka ryżu - 2 jajka - średnia cebula - papryka ostra i słodka - łyżeczka majeranku - 1 kostka rosołowa - sól, pieprz - bułka tarta - olej do smażenia - Mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym i przestudzonym ryżem, jajkami, przyprawami i cebulą poszatkowaną drobno. - Gotować na małym ogniu około 30 min. - Wykładać na talerze, opcjonalnie z pozostałego bulionu można zrobić sos np. pomidorowy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.de/2016/02/goabki-bez-kapusty-lub-kotlety-ala.html