Sodziaki z jabłkami

Beata
Śniadania
01.02.2016 0:11
Sodziaki z jabłkami

Składniki 450 ml kefiru 4 łyżki cukru kryształu 2 jajka 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 2 jabłka olej do smażenia cukier puder do posypania Do miski wlać kefir, dodać jajka, cukier, mąkę wymieszaną z sodą i wszystko dokładnie wymieszać trzepaczką -rózgą. Przygotowałam je z jabłkami, ale możecie wykorzystać dowolne sezonowe owoce i posypałam cukrem pudrem. Na talerzu posypać cukrem pudrem. sodziaki z jabłkami Jedliśmy z dżemem, ze śmietaną lub cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/02/sodziaki-z-jabkami.html

smak i uczucie

Beata