Barszcz biały z kiszoną kapustą

Małgorzata
Wielkanoc
23.01.2016 21:08
Barszcz biały z kiszoną kapustą

Składniki kawałek wędzonego żeberka 4 kawałki dowolnej kiełbasy ok. 1 szkl kiszonej kapusty 4 ziela angielski 2 liście laurowe majeranek sól pieprz 2 l wody 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka śmietany 1. Nie dlatego, że był niesmaczny ( był pyszny) ale mama gotowała go co sobotę. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy żeberko, liście laurowe i ziela angielskie. Jeżeli używamy kiełbasy swojskiej dodajemy ją dopiero pod koniec gotowania. 2. Kapustę kiszoną delikatnie odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. W pewnym momencie zwyczajnie przejadł mi się.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/23/barszcz-bialy-z-kapusta-kiszona/