Ciasto makowo - kokosowe

Jola
Ciasta
22.01.2016 14:16
Ciasto makowo - kokosowe

Ciasto: 60 dag mąki 30 dag margaryny 20 dag cukru pudru 6 żółtek 3 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao Posiekać margarynę z mąką. Masa makowa: 30 dag maku 2 jajka 2 łyżki masła olejek migdałowy rodzynki trochę siekanych orzechów 3 łyżki miodu cukier do smaku Mak sparzyć i zemleć. Kokos: 6 białek 3/4 szklanki cukru 20 dag wiórków kokosowych Białka ubić na sztywno. Podzielić na 3 części: I - wyłożyć na blachę, II - zamrozić, III - dodać kakao i też zamrozić. Dodać żółtka, masło roztopione, olejek migdałowy, rodzynki, miód, cukier i trochę siekanych orzechów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ciastko-joli.blogspot.com/2016/01/ciasto-makowo-kokosowe.html