Chipsy z pieczarek

Ewelina
Przekąski
20.01.2016 16:12
Chipsy z pieczarek

Chipsy z pieczarek – przepis Składniki: kilka większych pieczarek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka słodkiej papryki olej do smażenia Wykonanie: Jajka rozbijamy do miski, dodajemy mleko i przyprawy i dodajemy mąkę. W sumie chyba nawet pasuje, bo pieczarki są pokrojone w cienkie plasterki i usmażone w oleju. Albo chociaż chipsopodobne Pamiętam jak pierwszy raz zrobiłam tą przekąskę w akademiku straaaasznie dawno temu na imprezie urodzinowej. Każdy plasterek pieczarki zanurzamy w cieście i wrzucamy na gorący olej. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, dosyć cienkie, maksymalnie 0,5 cm grubości. Chipsy z pieczarek podajemy od razu np. z sosem czosnkowym. Smacznego. Smażymy na złoty kolor i odsączamy na ręczniku papierowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://przekaskinaimpreze.pl/chipsy-z-pieczarek/