Herbaciana pierś z kurczaka w zielonej panierce

Małgorzata
Obiad
17.01.2016 0:04
Herbaciana pierś z kurczaka w zielonej panierce

Składniki 1 pierś z kurczaka 1 łyżka Herbaty Ziemiańskiej firmy Eco Blik 2 łyżki oleju 1 jajko 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka mielonego młodego jęczmienia bułka tarta sól pieprz 1. 2. Olej mieszamy z herbatą i marynujemy w nim mięso przez minimum 1 godzinę. 3. Jajko łączymy ze śmietaną. 5. Moczymy je w mieszance jajeczno- śmietanowej a następnie panierujemy w bułce tartej połączonej z młodym jęczmieniem, solą i pieprzem. Pierś z kurczaka kroimy w 1 cm plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/01/14/herbaciana-piers-z-kurczaka-w-zielonej-panierce/