Ciasto cappuccino

Beata
Ciasta
15.01.2016 0:22
Ciasto cappuccino

Składanie ciasta ciasto biszkoptowe 1/2 masy ciasto kokosowe 1/2 masy ciasto biszkoptowe polewa 280 g cukru 160 g mąki pszennej 40 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Masa 5 żółtek 3 łyżki mąki 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 250 g masła 30 g kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym Mleko, cukier, mąkę i żółtka wymieszać razem, a nastepnie zagotować , stale mieszając aż powstanie gesty budyń. Masa 5 żółtek 3 łyżki mąki 1 budyń śmietankowy 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 250 g masła 30 g kawy cappuccino w proszku o smaku waniliowym Mleko, cukier, mąkę i żółtka wymieszać razem, a nastepnie zagotować , stale mieszając aż powstanie gesty budyń. Ciasto kokosowe 200 g wiórek kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Ciasto kokosowe 200 g wiórek kokosowych 5 białek 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywno, a pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier. Składanie ciasta ciasto biszkoptowe 1/2 masy ciasto kokosowe 1/2 masy ciasto biszkoptowe polewa ciasto cappuccino Żródło ciasta s. Anastazji Biszkopt kakaowy 8 jajek 280 g cukru 160 g mąki pszennej 40 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić od żółtek. Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 2 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować. Polewa 125 g masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki wody 2 łyżki kakao Wszystkie składniki włożyć do rondelka i zagotować. Wcześniej piekłam podobne ciasto kakaowo-kokosowe z masą serową i jest równie pyszne. Wcześniej piekłam podobne ciasto kakaowo-kokosowe z masą serową i jest równie pyszne. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Po wyjęciu z piekarnika i wystudzeniu ciasto przekroić na dwa blaty. Dodać wiórki kokosowe wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Dodać wiórki kokosowe wymieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/ciasto-cappuccino.html

smak i uczucie

Beata