Ziemniaczany kebab

Beata
Zapiekanki
10.01.2016 0:24
Ziemniaczany kebab

Dodatkowo 1 czerwona papryka Mięso włożyć do miski, dodać posiekaną drobno cebulkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, kajzerkę namoczoną w wodzie i wyciśniętą, jajko,sól, pieprz i paprykę słodką Wszystko dokładnie wymieszać na jednolitą masę . Składniki Mięso 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 1 mała kajzerka sól pieprz papryka słodka Ziemniaki pokroić w grubsze plasterki włożyć je do miski dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać, W naczyniu żaroodpornym układać pulpecik mięsa i plasterek ziemniaka , pulpecik , plasterek ziemniaka.... Kocham gotować i robię to z wielką przyjemnością, a potem piszę dla Was przepis, bo może ktoś będzie chciał skorzystać i ugotować jedno z moich dań. Ziemniaki 6 średnich obranych ziemniaków sól pieprz papryka słodka szczypta papryki ostrej 5 łyżek oliwy Ostatnio mam duże problemy z poruszaniem się i staram się jak najmniej czasu stać przy kuchni. Sos sos pozostały z ziemniaków 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 3/4 szklanki wody Piec w piekarniku na grzanym do 180 stopni C do momentu aż ziemniaki będą miękkie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/01/ziemniaczany-kebab.html